Hoeveel pijn doet een tattoo?
Hoeveel pijn doet een tattoo?
09 december 2022 
2 min. leestijd

Hoeveel pijn doet een tattoo?

Hoeveel pijn doet een tattoo? 

Hoeveel pijn doet een tattoo? Deze vraag horen we meer dan geregeld. Dit is dan ook geen gekke vraag maar wel een lastige om te beantwoorden. We gaan het toch proberen je uit te leggen hoeveel pijn een tattoo doet! Lees snel verder. 


Doet een tattoo pijn? 

Ja, een tattoo laten zetten doet pijn. Hoeveel pijn een tattoo doet is afhankelijk van de plek, irritatie van de huid door veelvuldig tatoeëren op dezelfde plek (denk aan lijnen, schaduw en daarna bijvoorbeeld inkleuren). Ook de vaardigheden en gewoontes van de artiest spelen een rol. 

Bij onze tattooshop in Ermelo doen wij er alles aan om te zorgen dat jij je op je gemak voelt. We beginnen pas met tatoeëren wanneer jij er klaar voor bent. 


Meest pijnlijke plekken voor een tattoo

De pijnlijkste plekken voor een tattoo zijn bijna voor iedereen wel hetzelfde. De één zal natuurlijk meer of minder pijn ervaren dan de ander. Hieronder zie je een kaart van de meest pijnlijke plekken voor een tattoo. 


Hoeveel pijn doet een tattoo?


Wat kan je tegen pijn bij een tattoo doen?

Deze vraag horen we net zoveel als "hoeveel pijn doet een tattoo?". Er zijn een aantal simpele dingen die je kunt doen om de pijn van een tattoo te verlichten.

  1.  Goed uitgerust verschijnen op je afspraak.
  2. Goed eten voordat je de afspraak hebt.
  3. Geen alcohol of drugs voordat je getatoeëerd wordt (liefst zelfs de avond ervoor niet) 
  4. Ontspannen tijdens de sessie en probeer te mediteren of jezelf af te leiden. 

Die laatste klinkt heel zweverig maar dat hoeft het niet te zijn. Je lichaam heeft stress tijdens het tatoeëren en daarom doet het pijn. Hoe meer je die stress voed door bijvoorbeeld moe, hongerig of onder invloed te zijn, hoe meer pijn de tattoo doet. 

Ontspannen door te mediteren reduceert de stress en dus de pijn. Concentreer je bijvoorbeeld op je binnenste of verzink in gedachten over een vakantie die je nog wil plannen. Hoe meer ontspanning hoe beter. 


Waarom doet een tattoo pijn? 

Een tattoo doet pijn omdat de inkt met een naald in de huid wordt aangebracht. Deze naald gaat met duizenden keren per minuut op en neer. De naald 'stopt' de inkt in de huid op een specifieke diepte om de tattoo lang goed te houden. Hoe meer de tattoo aan de oppervlakte zit hoe minder pijn het doet en hoe sneller deze weer vervaagd. 


Hoe lang doet een tattoo pijn?

Een tattoo doet niet lang pijn. Het is als een schaafplek. Tijdens het krijgen van de schaafplek doet het pijn maar daarna valt het mee. Het lichaam gaat de plek van de tattoo genezen en zorgt dat er een "korstje" op komt. 

Wanneer je tattoo de volgende dag nog pijn doet, erg warm is of veel bloed, kan het zijn dat deze ontstoken gaat raken. Raadpleeg in dit geval altijd even de tattoo artiest waar je deze tattoo hebt laten zetten. 

Wil je meer informatie over tattoo's of gewoon praten over jouw tattoo idee? Boek dan een gratis bespreking online of kom langs in de tattooshop in Ermelo. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen